Mäsové lekno
04.03.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Efektný tvar mäsovej gule s vajíčkom môže byť zaujímavým veľkonočným pohostením.
Ingrediencie:
- 300 g mäsa (bravčové, hovädzie alebo teľacie)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 4 vajcia
- olej
Príprava:
Štyri rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Do každého zabalíme natvrdo uvarené vajce tak, aby sa všetky okraje mäsa prekrývali len na jednej strane vajíčka. Získame tak tvar gule, ktorú obtočíme viackrát bielou niťou. Mäso opražíme na oleji, podlejeme vodou, osolíme a podusíme domäkka. Hotové mäsové gule zbavíme nite a rozkrojíme do kríža tak, aby sme spodok nechali spojený. Mäsové lekno podávame so zemiakovou kašou alebo ním ozdobíme studenú misu.
redakcia Doma a Rada