Maršálska šunka

11.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY      Šunka so zapečeným mozočkom a vajcom je snom všetkých milovníkov vnútorností a nových kulinárskych nápadov.

Ingrediencie:

  • 250 g mozočku
  • 4 plátky šunky
  • 4 vajcia
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Príprava:

Na vymastenú grilovaciu misu uložíme plátky šunky a na každý dáme pár kúskov odblaneného a pokrájaného mozočku, ktorý osolíme. Na každú porciu vyklopíme surové vajce a okoreníme ho. Misku vložíme pod gril a jedlo grilujeme asi 3 až 4 minúty. Hotové obložené šunky preložíme na ohriatu misu a ozdobíme listami šalátu a štvrtkami rajčiakov. Podávame ako predjedlo alebo ľahšiu večeru spolu s chlebom alebo pečivom.


redakcia Doma a Rada