Maďarská slepačia polievka
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Silný mäsový vývar, ktorý môžeme ochutiť aj štipľavou mletou červenou paprikou, ak máme radi ostrejšie jedlá.
Ingrediencie:
- polovica menšej sliepky
- 250 g hovädzieho mäsa
- 1 hovädzia kosť
- 200 g miešanej koreňovej zeleniny
- 2 listy hlávkovej kapusty
- 1 zelená paprika
- 80 g čerstvých húb
- 1 rajčiak
- polovica menšieho karfiolu
- 80 g zeleného hrášku
- 5 fazuľkových strukov
- 1 cibuľa
- mletá červená paprika
- celé čierne korenie
- soľ
- pažítka
Príprava:
Očistenú sliepku, hovädzie mäso a kosť dáme do hrnca,
zalejeme studenou vodou a zakryté pokrievkou pomaly varíme, kým nezačne
voda vrieť. Po hodine pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu,
kapustové listy, karfiol, hrášok, huby, fazuľkové struky, rajčiak, očistenú
cibuľu a papriku. Ochutíme mletou červenou paprikou, korením a soľou
a varíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne. Polievku potom precedíme
a mäso pokrájame na kúsky. Polievku podávame s rezancami, kúskami mäsa
a posekanou pažítkou.
redakcia Doma a Rada