Maďarská slepačia polievka

08.10.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY     Silný mäsový vývar, ktorý môžeme ochutiť aj štipľavou mletou červenou paprikou, ak máme radi ostrejšie jedlá.

Ingrediencie:

  • polovica menšej sliepky
  • 250 g hovädzieho mäsa
  • 1 hovädzia kosť
  • 200 g miešanej koreňovej zeleniny
  • 2 listy hlávkovej kapusty
  • 1 zelená paprika
  • 80 g čerstvých húb
  • 1 rajčiak
  • polovica menšieho karfiolu
  • 80 g zeleného hrášku
  • 5 fazuľkových strukov
  • 1 cibuľa 
  • mletá červená paprika 
  • celé čierne korenie 
  • soľ 
  • pažítka

Príprava:

Očistenú sliepku, hovädzie mäso a kosť dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a zakryté pokrievkou pomaly varíme, kým nezačne voda vrieť. Po hodine pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, kapustové listy, karfiol, hrášok, huby, fazuľkové struky, rajčiak, očistenú cibuľu a papriku. Ochutíme mletou červenou paprikou, korením a soľou a varíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne. Polievku potom precedíme a mäso pokrájame na kúsky. Polievku podávame s rezancami, kúskami mäsa a posekanou pažítkou.


redakcia Doma a Rada