Liptovská ruža
04.03.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Kuchárska zručnosť a fantázia vytvorila túto nielen jazyku, ale aj oku lahodiacu špecialitu z bravčoviny, vajec a zelenej papriky.
Ingrediencie:
- 250 g bravčového mäsa
- soľ
- 40 g údenej slaniny
- 2 zelené papriky
- 2 vajcia
- na obaľovanie hladká múka, 2 vajcia a strúhanka
- olej na vyprážanie
Príprava:
Dva väčšie bravčové rezne naklepeme, osolíme, na každý poukladáme plátky slaniny a očistenú papriku, do ktorej sme vložili na tvrdo uvarené a olúpané vajce. Mäso s náplňou stočíme, obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke a na horúcom oleji zo všetkých strán vypražíme. Podávame rozkrojené napoly so zeleninovým šalátom.
redakcia Doma a Rada