Liptovská ruža

04.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Kuchárska zručnosť a fantázia vytvorila túto nielen jazyku, ale aj oku lahodiacu špecialitu z bravčoviny, vajec a zelenej papriky.

Ingrediencie:

  • 250 g bravčového mäsa
  • soľ
  • 40 g údenej slaniny
  • 2 zelené papriky
  • 2 vajcia
  • na obaľovanie hladká múka, 2 vajcia a strúhanka
  • olej na vyprážanie

Príprava:

Dva väčšie bravčové rezne naklepeme, osolíme, na každý poukladáme plátky slaniny a očistenú papriku, do ktorej sme vložili na tvrdo uvarené a olúpané vajce. Mäso s náplňou stočíme, obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke a na horúcom oleji zo všetkých strán vypražíme. Podávame rozkrojené napoly so zeleninovým šalátom.


redakcia Doma a Rada