Letný dezert z ríbezlí
08.07.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Z letného ovocia si môžeme pripraviť ľahký dezert, platí to aj pre ríbezle.
Ingrediencie:
- 2 vaječné bielka
- 150 g práškového cukru
- 250 g ríbezľových bobúľ
Príprava:
- Najskôr vyšľaháme bielky. Potom postupne pridávame cukor a šľaháme do stuhnutia.
- Očistené ríbezle rozmixujeme na hladké pyré.
- Napokon do bielkového sladkého snehu pridáme ríbezľové pyré a dobre premiešame. Podávame vo vysokých pohároch a môžeme pridať aj trochu šľahačky a pár bobúľ ovocia.
TIP: Podobne si môžeme pripraviť dezert aj z jahôd, malín, čučoriedok a černíc.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com