Lahôdkový sendvič

28.02.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Slaná maškrta s chuťou syra a šunky, ktorou nepohrdne ani najväčší labužník. Výborná k vínu.

Ingrediencie:

  • 1 sendvič
  • 150 g šunkovej peny
  • 100 g šunky
  • 30 g kápie
  • 2 vajcia
  • 2 väčšie kyslé uhorky
  • 300 g tvrdého syra
  • 100 g smotanového syra
  • 100 g masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať

Príprava:

Zo sendviča odkrojíme kraje a z obidvoch pomocou lyžice vyberieme striedku. Šunku, polovicu syra, uhorky i kapiu nakrájame na menšie kúsky a petržlenovú vňať posekáme nadrobno. Všetky tieto ingrediencie zmiešame so šunkovou penou na kompaktnú hmotu, ktorú osolíme i okoreníme. Nakoniec ešte primiešame natvrdo uvarené a pokrájané vajcia. Vydlabané telo sendviča postupne z oboch strán smerom do stredu naplníme plnkou. Potom i maslo vymiešame so smotanovým syrom a zmes natrieme na povrch sendviča. Napokon ho obalíme v nastrúhanom zvyšnom syre, opatrne zabalíme do alobalu, no nie natesno, aby sme nepoškodili syrový obal. V chlade ho necháme do nasledujúceho dňa a potom ho ostrým nožom nakrájame na plátky.


redakcia Doma a Rada