Kým umyjeme kávovú šálku

10.09.2024

ZDRAVIE A KRÁSA - DOMÁCA KOZMETIKA     Zvyšky po vypití tureckej kávy netreba hneď vyhadzovať. Zídu sa pri improvizácii v starostlivosti o svoju krásu, pri ktorej siahame neraz po zdrojoch vlastnej komory či chladničky. Ako využiť kávový odpad z obľúbeného nápoja?

Drobné čiastočky kávy fungujú ako dokonalý píling a pomôžu odstrániť odumreté čiastočky kože – zmiešať ju však musíme s kyslou smotanou alebo s olivovým olejom.

Čiastočne úspešná v kombinácii s kakaovým maslom je usadenina z kávy aj v boji s celulitídou, účinnejšie je však zamiešať do masla rozdrvené kávové zrná. Zmesou treba natrieť problematické partie a pridať masáž.

Účinnosť pleťových masiek na akýkoľvek typ pleti zvýšime primiešaním kávovej usadeniny.

Sviežosť pleti dosiahneme maskou z medu, z pár kvapiek olivového oleja, trochy bieleho jogurtu a vysušenej kávovej usadeniny.

Kávou v pôvodnom stave si vylepšíme aj kvalitu vlasov. Mleté zrnká kávy zmiešané s jogurtom alebo s olivovým olejom vymasírujeme do pokožky hlavy a po 20 minútovom pôsobení opláchneme vodou.

Vychladnutou kávou si môžeme opláchnuť aj samotné vlasy, ale pozor – iba tmavé, v prípade svetlých by mohla táto hnedá tekutina negatívne ovplyvniť ich farbu.



redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com