Kurča s pilafom
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Kurča s pilafom a s grilovanými rajčiakmi poteší milovníkov hydinového mäsa a ryže.
Ingrediencie:
- 1 kurča
- 100 g hrášku
- 2 párky
- 2 rajčiaky
- olej
- soľ
- vývar
Pilaf:
- 250 g ryže
- 100 g masla
- 1 cibuľa
- 600 ml vývaru
Príprava:
Najprv si pripravíme pilaf. Na polovici masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu sparenú horúcou vodou a miešame, až kým sa ryža mliečne nesfarbí. Potom ju zalejeme vývarom, ochutíme soľou a prikrytú dusíme asi 15 minút. Do hotovej ryže zamiešame zvyšok masla a napokon do nej pridáme zelený hrášok uvarený v osolenej vode a uvarené a pokrájané párky. Umyté, rozporciované a osolené kurča opečieme na oleji zo všetkých strán a pridáme k nemu aj pilaf. Prikryté dusíme, kým kurča nezmäkne. Kurča vyberieme a podávame s pilafom a grilovanými rajčiakmi.