Kurča s pilafom

02.05.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Kurča s pilafom a s grilovanými rajčiakmi poteší milovníkov hydinového mäsa a ryže.

Ingrediencie:

  • 1 kurča
  • 100 g hrášku
  • 2 párky
  • 2 rajčiaky
  • olej
  • soľ
  • vývar

Pilaf:

  • 250 g ryže
  • 100 g masla
  • 1 cibuľa
  • 600 ml vývaru

Príprava:

Najprv si pripravíme pilaf. Na polovici masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu sparenú horúcou vodou a miešame, až kým sa ryža mliečne nesfarbí. Potom ju zalejeme vývarom, ochutíme soľou a prikrytú dusíme asi 15 minút. Do hotovej ryže zamiešame zvyšok masla a napokon do nej pridáme zelený hrášok uvarený v osolenej vode a uvarené a pokrájané párky. Umyté, rozporciované a osolené kurča opečieme na oleji zo všetkých strán a pridáme k nemu aj pilaf. Prikryté dusíme, kým kurča nezmäkne. Kurča vyberieme a podávame s pilafom a grilovanými rajčiakmi.