Krevety jednoducho a rýchlo

27.04.2024

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL     Máte radi ryby a rôzne morské špeciality? A neviete zabudnúť najmä na chuť kreviet, ktoré ste mali možnosť jesť v reštaurácii na talianskej riviére? Môžete si túto lahôdku pokojne urobiť aj doma. A nepotrebujete kuchársku knihu, pretože sa dajú pripraviť veľmi jednoducho.

Základom je výber kreviet, ktoré dostanete kúpiť v oddeleniach s rybami. Na prípravu minútky sa odporúčajú menšie druhy, ktoré sú rýchlo prepečené. Skutočne čerstvé majú šedo-hnedastý odtieň. Ešte potrebuje panvicu a trochu kvalitného, najlepšie olivového oleja. Krevety uložte na rozohriaty olej a z každej strany ich trochu opečte. Že sú už hotové, prezradí ružové zafarbenie. Potom už môžete krevety servírovať na mise a podávať s opečenou cukinou alebo inou zeleninovou prílohou, prípadne s cestovinami. Každý zo stolovníkov si naberie na tanier množstvo kreviet podľa apetítu a môže sa pustiť do južanskej pochúťky.

Tipy:

  • Pancier, ktorého sa potrebujete zbaviť, treba odstrániť za pomoci príboru. No pokojne to môžete zrealizovať aj rukami, najmä v prípade drobných kreviet to pôjde rýchlejšie.
  • Očistené krevety si pred konzumáciou pokvapkajte citrónovou šťavou, viac k dokonalosti tento morský živočích nepotrebuje.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com