Kotlíkový guláš z baraniny
06.07.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Guláš pripravený z baraniny, najlepšie v prírodnom prostredí.

Ingrediencie:
- 50 g údenej slaniny
- 2 stredne veľké cibule
- 400 g baranieho mäsa
- rasca
- soľ
- mletá červená paprika
- 120 g zeleniny
- 400 g zemiakov
Príprava:
Posekané cibule speníme na opraženej údenej slanine pokrájanej na malé kocky. Potom pridáme dve lyžičky mletej červenej papriky a na kocky pokrájané baranie mäso. Posolíme, pridáme trochu rasce, postrúhanú mrkvu, petržlen a zeler a dusíme. Keď je mäso mierne opečené a šťava vydusená, zalejeme ho vodou a varíme. Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a dovaríme. Napokon dochutíme soľou. V letných mesiacoch môžeme namiesto koreňovej zeleniny dať 2 papriky a 4 rajčiaky.
redakcia Doma a Rada