Košíčky so snehovou plnkou

09.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Ľahký dezert, ktorý môžeme pripraviť rovnako so zaváraným ako čerstvým ovocím.

Ingrediencie:

  • 210 g hladkej múky
  • 30 g práškového cukru
  • 100 g masla alebo rastlinného tuku
  • 2 žĺtky
  • balíček vanilkového cukru
  • citrónová kôra

Snehová plnka:

  • 2 bielky
  • 160 g práškového cukru
  • 1 lyžica lekváru

Príprava:

V múke rozmiešame cukor a rozmrvíme maslo, potom pridáme žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru a vymiesime kompaktnú masu. Kúsky cesta potom vtláčame do vymastených košíkových formičiek, uprostred necháme jamku. Formičky poukladáme na plech, ktorý vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým cesto nezačne chytať farbu, má však zostať bledé. Medzitým si z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme ho nad parou. Napokon do snehu vmiešame trochu redšieho lekváru. Upečené košíčky vyklopíme, naplníme snehovou plnkou a ozdobíme sezónnym ovocím.


redakcia Doma a Rada