Košíčky so snehovou plnkou
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Ľahký dezert, ktorý môžeme pripraviť rovnako so zaváraným ako čerstvým ovocím.
Ingrediencie:
- 210 g hladkej múky
- 30 g práškového cukru
- 100 g masla alebo rastlinného tuku
- 2 žĺtky
- balíček vanilkového cukru
- citrónová kôra
Snehová plnka:
- 2 bielky
- 160 g práškového cukru
- 1 lyžica lekváru
Príprava:
V múke rozmiešame cukor a rozmrvíme maslo, potom
pridáme žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru
a vymiesime kompaktnú masu. Kúsky cesta potom vtláčame do vymastených
košíkových formičiek, uprostred necháme jamku. Formičky poukladáme na plech,
ktorý vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým cesto nezačne chytať farbu,
má však zostať bledé. Medzitým si z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme
cukor a došľaháme ho nad parou. Napokon do snehu vmiešame trochu redšieho
lekváru. Upečené košíčky vyklopíme, naplníme snehovou plnkou a ozdobíme
sezónnym ovocím.
redakcia Doma a Rada