Karfiolový šalát

27.02.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE   Šalát z povarených ružičiek karfiolu zaliaty sladkokyslým nálevom.

Ingrediencie:

  • 1 väčší karfiol 
  • 2 rajčiaky 
  • zelená petržlenová vňať 
  • soľ 
  • ocot 
  • cukor 
  • malá cibuľa 
  • 3 lyžice oleja

Príprava:

Karfiol očistíme, dobre opláchneme pod tečúcou vodou a rozobratý na ružičky ho chvíľu povaríme v osolenej vode. Cedidlom kúsky karfiolu vyberieme a po vychladnutí zalejeme nálevom, ktorý si pripravíme z vody, cukru, nastrúhanej cibule, oleja a štipky soli. Hotový šalát obložíme pokrájanými rajčiakmi a posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.


redakcia Doma a Rada