Karfiolový šalát
27.02.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Šalát z povarených ružičiek karfiolu zaliaty sladkokyslým nálevom.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200002185-a4cdfa4ce3/karfiolov%C3%BD%20%C5%A1al%C3%A1t%202_uprav_znak.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 1 väčší karfiol
- 2 rajčiaky
- zelená petržlenová vňať
- soľ
- ocot
- cukor
- malá cibuľa
- 3 lyžice oleja
Príprava:
Karfiol očistíme, dobre opláchneme pod tečúcou vodou a rozobratý na ružičky ho chvíľu povaríme v osolenej vode. Cedidlom kúsky karfiolu vyberieme a po vychladnutí zalejeme nálevom, ktorý si pripravíme z vody, cukru, nastrúhanej cibule, oleja a štipky soli. Hotový šalát obložíme pokrájanými rajčiakmi a posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
redakcia Doma a Rada