Karfiolové kolieska
27.02.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Zmes z karfiolu a snehu vypražená na oleji.
Ingrediencie:
- 1 väčší karfiol
- 3 vajcia
- 4 lyžice hrubej múky
- soľ
- olej na vyprážanie
Príprava:
Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme do polomäkka. Potom ho postrúhame, pridáme múku, soľ, žĺtky a dobre premiešame. Napokon primiešame opatrne tuhý sneh vyšľahaný z troch bielkov. V panvici rozohrejeme olej a vyprážame na ňom kolieska, ktoré vykrajujeme zo zmesi veľkou lyžicou. Podávame so zemiakmi.
TIP: Výborne chutia s tatárskou omáčkou alebo s jogurtovým dressingom. Kto šetrí kalórie, môže si dať radšej zeleninový šalát.
redakcia Doma a Rada