Karfiolové kolieska

27.02.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Zmes z karfiolu a snehu vypražená na oleji.

Ingrediencie:

  • 1 väčší karfiol 
  • 3 vajcia 
  • 4 lyžice hrubej múky
  •  soľ 
  • olej na vyprážanie

Príprava:

Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme do polomäkka. Potom ho postrúhame, pridáme múku, soľ, žĺtky a dobre premiešame. Napokon primiešame opatrne tuhý sneh vyšľahaný z troch bielkov. V panvici rozohrejeme olej a vyprážame na ňom kolieska, ktoré vykrajujeme zo zmesi veľkou lyžicou. Podávame so zemiakmi.

TIP: Výborne chutia s tatárskou omáčkou alebo s jogurtovým dressingom. Kto šetrí kalórie, môže si dať radšej zeleninový šalát.


redakcia Doma a Rada