Kapustový šalát

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Šalát plný vitamínov, ktorým si posilníme zdravie v zimnom období.

Ingrediencie:

  • menšia hlávka kapusty
  • soľ
  • 4 vajcia
  • 4 cibule
  • 200 g tvrdšieho syra
  • 200 ml pochúťkovej smotany
  • 4 mrkvy
  • 3 lyžice horčice
  • 4 lyžice kečupu
  • 150 g diétnej salámy


Príprava:

Kapustu pokrájame najemno a osolíme. Potom pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, natvrdo uvarené a pokrájané vajcia, pokrájanú salámu a nahrubo nastrúhaný syr i mrkvu. Napokon primiešame aj pochúťkovú smotanu, horčicu a kečup. Všetko premiešame a necháme asi hodinu stáť v chlade, aby sa chute premiešali. Tento šalát môžeme podávať ako prílohu alebo samotný s tmavým chlebom alebo pečivom.