Kapustový šalát
29.01.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Šalát plný vitamínov, ktorým si posilníme zdravie v zimnom období.
Ingrediencie:
- menšia hlávka kapusty
- soľ
- 4 vajcia
- 4 cibule
- 200 g tvrdšieho syra
- 200 ml pochúťkovej smotany
- 4 mrkvy
- 3 lyžice horčice
- 4 lyžice kečupu
- 150 g diétnej salámy
Príprava:
Kapustu pokrájame najemno a osolíme. Potom pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, natvrdo uvarené a pokrájané vajcia, pokrájanú salámu a nahrubo nastrúhaný syr i mrkvu. Napokon primiešame aj pochúťkovú smotanu, horčicu a kečup. Všetko premiešame a necháme asi hodinu stáť v chlade, aby sa chute premiešali. Tento šalát môžeme podávať ako prílohu alebo samotný s tmavým chlebom alebo pečivom.