Kapustové palacinky
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Placky s kapustou si môžeme pripraviť ako sladkú i ako slanú verziu.
Ingrediencie:
- 600 g hlávkovej kapusty
- 50 g oleja
- 750 ml mlieka
- 250 g hladkej múky
- 2 vajcia
- soľ
- prášok do pečiva
- olej na vyprážanie
Príprava:
Kapustu posekáme nadrobno a podusíme domäkka na oleji. Z mlieka, múky a vajec vymiešame palacinkové cesto, do ktorého primiešame soľ a prášok do pečiva. Necháme ho asi hodinu postáť a potom z neho upečieme väčšie palacinky. Hotové naplníme udusenou kapustou a zvinieme alebo preložíme napoly.
TIP: Kapustu pri dusení dochutíme. Ak chceme palacinky nasladko, pridáme trochu cukru alebo medu, ak naslano, dochutíme ich trochou rasce a soli.
redakcia Doma a Rada