Kapor vo vínnej omáčke

02.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Vyhradené pre gurmánov. Pretože kúsky kaprieho mäsa v chutnej omáčke s príchuťou zeleniny a cesnaku sú skutočne lahodné.

Ingrediencie:

  • 600 g očisteného kapra
  • 500 ml vody
  • 200 ml bieleho vína
  • 60 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • zelená petržlenová vňať
  • 1 bobkový list
  • čierne korenie
  • soľ
  • trocha cukru

Príprava:

Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme a pokrájame na porcie. Do tlakového hrnca dáme vodu, prilejeme víno, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu pokrájanú na kolieska, posekanú petržlenovú vňať, bobkový list, celé čierne korenie a pokrájaného kapra. Všetko ešte osolíme, hrniec zavrieme a rybu v omáčke varíme pod tlakom 5 minút. Keď hrniec vychladne, otvoríme ho, rybu vyberieme a upravíme na misu. Omáčku pretrieme cez sito, osladíme cukrom a prelejeme ňou porcie ryby. Podávame s hriankami.


redakcia Doma a Rada