Kapor s hubami
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Kapor, to nemusí byť len klasika v trojobale. Výborná je aj kombinácia tejto sladkovodnej ryby s hubami a ďalšími výraznými ingredienciami. Alobal umožňuje prípravu aj v prírode.

Ingrediencie:
- 500 g očisteného kapra alebo inej ryby
- soľ
- mleté čierne korenie
- 40 g masla
- 40 g cibule
- 200 g čerstvých húb
- mletá rasca
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
- citrónová šťava
- maslo
- alobal
Príprava:
Očisteného kapra umyjeme a pokrájame na porcie. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a necháme stáť v chlade. Na masle speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a na malé kúsky pokrájame huby a podusíme. Okoreníme mletou rascou a prichutíme worcesterskou omáčkou. Alobal vymastíme, dáme naň porcie ryby, na každú položíme podusené huby, každú porciu samostatne zabalíme tak, aby pri pečení nevytiekla šťava. Balíčky poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame so zemiakmi.
redakcia Doma a Rada