Kapor s hubami

02.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Kapor, to nemusí byť len klasika v trojobale. Výborná je aj kombinácia tejto sladkovodnej ryby s hubami a ďalšími výraznými ingredienciami. Alobal umožňuje prípravu aj v prírode.

Ingrediencie:

  • 500 g očisteného kapra alebo inej ryby
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 40 g masla
  • 40 g cibule
  • 200 g čerstvých húb
  • mletá rasca
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • citrónová šťava
  • maslo
  • alobal

Príprava:

Očisteného kapra umyjeme a pokrájame na porcie. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a necháme stáť v chlade. Na masle speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a na malé kúsky pokrájame huby a podusíme. Okoreníme mletou rascou a prichutíme worcesterskou omáčkou. Alobal vymastíme, dáme naň porcie ryby, na každú položíme podusené huby, každú porciu samostatne zabalíme tak, aby pri pečení nevytiekla šťava. Balíčky poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame so zemiakmi.


redakcia Doma a Rada