Kaleráby plnené hubami
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Zeleninová pochúťka z kalerábov zapečených s hubovou plnkou.
Ingrediencie:
- mladé väčšie kaleráby
- 250 húb
- 20 g masti
- 1 menšia cibuľa
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- 2 vajcia
- soľ
- mletá červená paprika
- 20 g masla
Príprava:
Kaleráby ošúpeme, umyjeme a vnútro vydlabeme. Podliate vodou ich udusíme. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu pridáme očistené a pokrájané huby, osolíme ich a okoreníme mletým čiernym korením a rascou a udusíme domäkka. Nakoniec do zmesi primiešame žĺtky. Mäkké kaleráby naplníme udusenými hubami, poukladáme ich do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme rozpusteným maslom a v rúre zapečieme. Pre dopečením ich vyberieme a na každý dáme kôpku tuhého snehu ušľahaného z bielkov a dáme ešte zapiecť do rúry. Pred podávaním posypeme mletou červenou paprikou.
redakcia Doma a Rada