Kaleráby plnené hubami

05.03.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Zeleninová pochúťka z kalerábov zapečených s hubovou plnkou.

Ingrediencie:

  • mladé väčšie kaleráby 
  • 250 húb 
  • 20 g masti 
  • 1 menšia cibuľa 
  • mleté čierne korenie 
  • mletá rasca 
  • 2 vajcia 
  • soľ 
  • mletá červená paprika 
  • 20 g masla

Príprava:

Kaleráby ošúpeme, umyjeme a vnútro vydlabeme. Podliate vodou ich udusíme. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu pridáme očistené a pokrájané huby, osolíme ich a okoreníme mletým čiernym korením a rascou a udusíme domäkka. Nakoniec do zmesi primiešame žĺtky. Mäkké kaleráby naplníme udusenými hubami, poukladáme ich do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme rozpusteným maslom a v rúre zapečieme. Pre dopečením ich vyberieme a na každý dáme kôpku tuhého snehu ušľahaného z bielkov a dáme ešte zapiecť do rúry. Pred podávaním posypeme mletou červenou paprikou.


redakcia Doma a Rada