Kačica s pomarančmi
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Recept na pečenú kačicu s exotickou príchuťou, v ktorej dominuje horkastý likér a pomaranče.

Ingrediencie:
- 1 kačica
- 4 pomaranče
- 4 lyžice likéru curacao
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Vypitvanú a očistenú kačicu zvonku i zvnútra osolíme a okoreníme. Dáme ju do maslom vymasteného pekáča a za občasného polievania vlastnou šťavou a podlievania vývarom ju upečieme domäkka. Zo šťavy z pečenia odstránime tuk, precedíme ju a pridáme do nej šťavu z 2 pomarančov, likér curacao, pomarančové šupky pokrájané na rezance a povarené 3 minúty vo vriacej vode. Po pridaní týchto surovín šťavu už nevaríme, len ju po 20 minútach precedíme. Kačicu pokrájame na porcie, polejeme ich pripravenou šťavou a obložíme kúskami pomarančovej dužiny zo zvyšných 2 pomarančov. Podávame s dusenou ryžou alebo so zemiakovými kroketkami.
redakcia Doma a Rada