Kačacina ako minútka
VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Chutné kačacie mäso asi nikto neodmietne. Väčšinou si ho spájame s klasickou receptúrou na pečenú kačku podávanú s červenou kapustou a knedľou alebo lokšami. No tento druh hydiny si môžeme pripraviť aj iným spôsobom.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200001743-abc8aabc8d/pixabay_kacacina_minutka_1.jpeg?ph=65bad9d253)
Najlepšie, ak si ako hlavnú ingredienciu zvolíme prsia z kačky, ktoré sa dajú pripraviť aj ako minútka. Potom treba zabudnúť na zdĺhavé dvojhodinové pečenie plnenej kačice, recept na prípravu opečených kačacích pŕs je rýchly.
Postup je jednoduchý
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200001745-b88cbb88ce/pixabay_kacacina_minutka_2.jpeg?ph=65bad9d253)
Kačacie prsia najprv osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a kožu mriežkovo narežeme hlbšími rezmi, aby sme odkryli čo najviac tuku pod kožou. Panvicu s kvalitným dnom (napr. teflonovú) dobre zohrejeme a bez tuku na nej prsia kožou smerom nadol opekáme 10 až 12 minút, kým nie je koža chrumkavá a zafarbená dohneda. Potom ich obrátime a rovnako dlho opekáme z druhej strany. Ak to bola väčšia kačka a prsia sú hrubšie, pridáme v každej fáze asi 5 minút. Potom vložíme opečené mäso ešte do mierne vyhriatej rúry a necháme asi 20 minút dopekať.
Chýba vám rúra?
Ak bývate v improvizovaných podmienkach a nemáte k dispozícii elektrickú či plynovú rúru, môžete vynechať fázu dopekania. Horúce opečené prsia zabaľte do alobalu a nechajte ich dôjsť. Takto zmäknú, zostanú šťavnaté a nevyschnú.
TIP: Opečené kačacie prsia nakrájané na plátky podávame so zemiakovým šalátom alebo s opečenou zeleninou, prípadne s brusnicovou omáčkou a opečenými zemiakmi.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com