Jelenia ragú polievka

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Polievka z diviny na spôsob ragú. Postačí aj menší kúsok jeleniny a pár kostí.

Ingrediencie:

  • 150 g jelenieho mäsa
  • 200 g kostí z jeleňa
  • 2 l vody
  • 200 g šampiňónov
  • kúsok masla
  • 40 g múky
  • 300 ml mlieka
  • 100 g konzervovaného hrášku
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • muškátový kvet


Príprava:

Jelenie mäso i kosti umyjeme a vložíme do osolenej vode, v ktorej ich varíme asi 2 hodiny. Potom vývar precedíme. S masla a múky si pripravíme bledšiu zápražku, ktorú zalejeme mliekom a napokon vývarom. Necháme zovrieť, aby sa zápražka dobre rozvarila. Potom do polievky pridáme šampiňóny udusené na masle, scedený konzervovaný hrášok a na záver jelenie mäso pokrájané na malé kúsky.


redakcia Doma a Rada