Jelenia ragú polievka
29.01.2024
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Polievka z diviny na spôsob ragú. Postačí aj menší kúsok jeleniny a pár kostí.
Ingrediencie:
- 150 g jelenieho mäsa
- 200 g kostí z jeleňa
- 2 l vody
- 200 g šampiňónov
- kúsok masla
- 40 g múky
- 300 ml mlieka
- 100 g konzervovaného hrášku
- 1 žĺtok
- soľ
- muškátový kvet
Príprava:
Jelenie mäso i kosti umyjeme a vložíme do osolenej vode, v ktorej ich varíme asi 2 hodiny. Potom vývar precedíme. S masla a múky si pripravíme bledšiu zápražku, ktorú zalejeme mliekom a napokon vývarom. Necháme zovrieť, aby sa zápražka dobre rozvarila. Potom do polievky pridáme šampiňóny udusené na masle, scedený konzervovaný hrášok a na záver jelenie mäso pokrájané na malé kúsky.
redakcia Doma a Rada