Jarné vajcia
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Farebné omáčky sú chutnou i efektnou prílohou vajec a preto aj ideálnym pohostením na Veľkú noc.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 40 g masla
- 40 g hrubej múky
- 200 ml mlieka
- 25 g vareného špenátu
- 25 g rajčiakového pretlaku
- 1 žĺtok
- soľ
- horčica
- citrónová šťava
- zelená petržlenová vňať
- trvanlivá saláma
Príprava:
Vajcia uvaríme natvrdo a olúpané uložíme na misu, ktoré sme vyzdobili šalátovými listami a tenkými kolieskami salámy. Potom si pripravíme bledú zápražku z masla a múky, ktorú zalejeme mliekom, osolíme a povaríme na hustejšiu kašu. Zmes rozdelíme na štyri časti do misiek a každú ochutíme iným spôsobom. Do prvej zamiešame rajčiakový pretlak, do druhej žĺtok, citrónovú šťavu a horčicu, do tretej pretretý špenát a poslednú necháme bielu. Vajíčka potom polejeme postupne jednou z omáčok. Takto naaranžovaná misa pôsobí veľmi efektne a bude na sviatočnom stole konkurovať maľovaným krasliciam.
redakcia Doma a Rada