Jarné vajcia

28.02.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Farebné omáčky sú chutnou i efektnou prílohou vajec a preto aj ideálnym pohostením na Veľkú noc.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 40 g masla
  • 40 g hrubej múky
  • 200 ml mlieka
  • 25 g vareného špenátu
  • 25 g rajčiakového pretlaku
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • horčica
  • citrónová šťava
  • zelená petržlenová vňať
  • trvanlivá saláma

Príprava:

Vajcia uvaríme natvrdo a olúpané uložíme na misu, ktoré sme vyzdobili šalátovými listami a tenkými kolieskami salámy. Potom si pripravíme bledú zápražku z masla a múky, ktorú zalejeme mliekom, osolíme a povaríme na hustejšiu kašu. Zmes rozdelíme na štyri časti do misiek a každú ochutíme iným spôsobom. Do prvej zamiešame rajčiakový pretlak, do druhej žĺtok, citrónovú šťavu a horčicu, do tretej pretretý špenát a poslednú necháme bielu. Vajíčka potom polejeme postupne jednou z omáčok. Takto naaranžovaná misa pôsobí veľmi efektne a bude na sviatočnom stole konkurovať maľovaným krasliciam.


redakcia Doma a Rada