Jahodovo-rebarborový koláč

27.04.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY     Letný múčnik z piškótového cesta vďaka chuti jahôd a kyslastej príchuti rebarbory je sladkým osviežením.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 120 g hrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 60 g masla
  • 200 g jahôd
  • 200 g rebarbory
  • práškový cukor na posypanie

Príprava:

Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru do peny. Potom pridáme múku i rozpustené maslo. Nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zvyšku práškového cukru. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a navrch poukladáme umyté a očistené jahody a rebarboru pokrájanú na kúsky. Koláč vložíme do vyhriatej rúry pečieme do zlatista. Ešte horúci ho posypeme práškovým cukrom.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com