Jahodovo-rebarborový koláč
27.04.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Letný múčnik z piškótového cesta vďaka chuti jahôd a kyslastej príchuti rebarbory je sladkým osviežením.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 120 g hrubej múky
- 200 g práškového cukru
- 60 g masla
- 200 g jahôd
- 200 g rebarbory
- práškový cukor na posypanie
Príprava:
Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru do peny. Potom pridáme múku i rozpustené maslo. Nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zvyšku práškového cukru. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a navrch poukladáme umyté a očistené jahody a rebarboru pokrájanú na kúsky. Koláč vložíme do vyhriatej rúry pečieme do zlatista. Ešte horúci ho posypeme práškovým cukrom.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com