Jablká v župane
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Jablká v cestíčku môžu byť výbornou večerou, ale aj vhodným jedlom pre deti.
Ingrediencie:
- kyslasté jablká
- citrónová šťava
- 250 ml mlieka
- 200 g hladkej múky
- 1 vajce
- štipka soli
- 1 lyžica práškového cukru
- olej na vyprážanie
- škoricový alebo práškový cukor na posypanie
Príprava:
Jablká ošúpeme a pomôckou vykrojíme jadrovníky. Potom ich nakrájame na asi 1 cm hrubé kolieska, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou. Z mlieka, múky, vajca, soli a práškového cukru vymiešame redšie cesto na palacinky. Plátky jabĺk namočíme do cestíčka a z oboch strán vypražíme na rozohriatej panvici s malou vrstvou oleja. Ešte horúce posypeme škoricovým alebo práškovým cukrom, škoricu nemá každý rád.
TIP: Do cesta môžeme pridať aj lyžicu rumu v prípade, že jedlo nie určené deťom. V cestíčku môžeme vyprážať aj iné druhy ovocia – hrušky, broskyne či banány.
redakcia Doma a Rada