Jablká v lístkovom ceste
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Ochutené polovice jablka oblečené do krehkého lístkového cesta. Kto by odolal?
Ingrediencie:
- balíček lístkového cesta
- 5 menších jabĺk
- 100 g cukru
- voda
- 100 ml bieleho vína
- 100 g hrozienok
- pár mandlí
Príprava:
Jablká ošúpeme, prepolíme a vyrežeme jadrovníky. Vodu, víno a cukor zvaríme a do nálevu vložíme polovice jabĺk. Necháme ich povariť, ale iba trochu, nesmú byť rozvarené, iba mierne zmäknuté a napité chuťou sirupu. Medzitým si rozvaľkáme lístkové cesto na hrúbku asi 3 mm a nakrájame ho na väčšie štvorce. Uvarené jablkové polovice vyberieme, necháme odkvapkať a do stredu každej dáme pár hrozienok. Takto ich uložíme do stredu každého štvorca, ktorého rohy preložíme cez jablko a všetky napokon prepichneme mandľou až k jablku, aby sa porcie pri pečení neotvárali. Preložíme ich na plech, potrieme žĺtkom a v dobre vyhriatej rúre upečieme dozlatista. Napokon posypeme práškovým cukrom.
redakcia Doma a Rada