Hydinový šalát s pomarančom
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Občas môžeme skúsiť aj netradičné spojenie. Kúsky pečeného kurčaťa a ovocia prepojí smotana i worcesterská omáčka.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200001465-b899db899e/hydinovy_salat_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 250 g pečeného kurčaťa
- 200 g pomarančov
- 200 g jabĺk
- 200 ml smotany
- soľ
- worcesterská omáčka
- citrón
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Upečené a vychladnuté kurča vykostíme, stiahneme
z neho kožu a mäso pokrájame na menšie kúsky. Pomaranče olúpeme,
rozdelíme na mesiačiky a dužinu rozdelíme na menšie kúsky. Jablká očistíme
a pokrájame. Kurča s pomarančmi a jablkami zmiešame, ochutíme
worcesterskou omáčkou, soľou, citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou
kôrou. Pridáme vyšľahanú smotanu, pokrájanú petržlenovú vňať a zľahka
premiešame.
redakcia Doma a Rada