Hydinový šalát s pomarančom

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Občas môžeme skúsiť aj netradičné spojenie. Kúsky pečeného kurčaťa a ovocia prepojí smotana i worcesterská omáčka.

Ingrediencie:

  • 250 g pečeného kurčaťa
  • 200 g pomarančov
  • 200 g jabĺk
  • 200 ml smotany
  • soľ
  • worcesterská omáčka
  • citrón
  • zelená petržlenová vňať

Príprava:

Upečené a vychladnuté kurča vykostíme, stiahneme z neho kožu a mäso pokrájame na menšie kúsky. Pomaranče olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a dužinu rozdelíme na menšie kúsky. Jablká očistíme a pokrájame. Kurča s pomarančmi a jablkami zmiešame, ochutíme worcesterskou omáčkou, soľou, citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme vyšľahanú smotanu, pokrájanú petržlenovú vňať a zľahka premiešame.


redakcia Doma a Rada