Hubová polievka
29.05.2024
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Hrniec plný lesných a záhradných vôní, polievka vhodná najmä pre milovníkov húb.
Ingrediencie:
- 100 g čerstvých húb
- 40 g cibule
- 40 g masla alebo oleja
- 200 g koreňovej zeleniny
- 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 a ½ l vody
- zrelý rajčiak
- zelená paprika
- mleté čierne korenie a soľ
Príprava:
Na tuku opražíme očistenú
a nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom pridáme očistené a pokrájané huby
a dusíme ich pri miernej teplote. Očistenú zeleninu pokrájame na kocky,
pridáme k hubovej zmesi a ďalej spolu dusíme. Potom pridáme lyžičku
mletej červenej papriky, zamiešame a zalejeme vodou. Do hrnca ešte vložíme pokrájanú papriku
a rajčiak, osolíme i okoreníme a ešte spolu dovaríme, kým zelenina
nezmäkne. Polievku môžeme podávať so zavarenou mrveničkou.
redakcia Doma a Rada