Hubová polievka

29.05.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Hrniec plný lesných a záhradných vôní, polievka vhodná najmä pre milovníkov húb.

Ingrediencie:

  • 100 g čerstvých húb
  • 40 g cibule
  • 40 g masla alebo oleja
  • 200 g koreňovej zeleniny
  • 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 a ½ l vody
  • zrelý rajčiak
  • zelená paprika
  • mleté čierne korenie a soľ

Príprava:

Na tuku opražíme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom pridáme očistené a pokrájané huby a dusíme ich pri miernej teplote. Očistenú zeleninu pokrájame na kocky, pridáme k hubovej zmesi a ďalej spolu dusíme. Potom pridáme lyžičku mletej červenej papriky, zamiešame a zalejeme vodou. Do hrnca ešte vložíme pokrájanú papriku a rajčiak, osolíme i okoreníme a ešte spolu dovaríme, kým zelenina nezmäkne. Polievku môžeme podávať so zavarenou mrveničkou.


redakcia Doma a Rada