Hrušky s vanilkovým krémom

09.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Hrušky v kombinácii s orechmi, jesenné plody, hojne poliate vanilkovým pudingom.

Ingrediencie:

  • 4 hrušky
  • 100 g džemu
  • 30 g vlašských orechov
  • 300 ml mlieka
  • 20 g kryštálového cukru
  • 20 g pudingového prášku
  • balíček vanilkového cukru
  • šťava a kôra z citrónu

Príprava:

Z mlieka, cukru, pudingového prášku a citrónovej kôry i šťavy uvaríme hustý krém, ktorý vyšľaháme a necháme ho vychladnúť. Hrušky prepolíme, odstránime z nich šupku i jadrovníky a uvaríme v cukrovej vode, aby trochu zmäkli (môžeme však použiť aj kompótové hrušky). Hrušky uložíme na tanieriky, každú naplníme džemom, posypeme pomletými orechmi a polejeme vychladnutým pudingovým krémom.


redakcia Doma a Rada