Hrušky s vanilkovým krémom
09.03.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Hrušky v kombinácii s orechmi, jesenné plody, hojne poliate vanilkovým pudingom.
Ingrediencie:
- 4 hrušky
- 100 g džemu
- 30 g vlašských orechov
- 300 ml mlieka
- 20 g kryštálového cukru
- 20 g pudingového prášku
- balíček vanilkového cukru
- šťava a kôra z citrónu
Príprava:
Z mlieka, cukru, pudingového prášku a citrónovej kôry i šťavy uvaríme hustý krém, ktorý vyšľaháme a necháme ho vychladnúť. Hrušky prepolíme, odstránime z nich šupku i jadrovníky a uvaríme v cukrovej vode, aby trochu zmäkli (môžeme však použiť aj kompótové hrušky). Hrušky uložíme na tanieriky, každú naplníme džemom, posypeme pomletými orechmi a polejeme vychladnutým pudingovým krémom.
redakcia Doma a Rada