Hrianky s vajciami
17.03.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Chutná, netypická a rýchla večera pre celú rodinu.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200002543-d8503d8505/hrianky%20s%20rajciakmi%20a%20vajciami_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 12 plátkov žemle
- 150 g masla
- 150 ml rajčiakovej šťavy alebo pyré
- 6 vajec
- cukor
- petržlenová vňať
- soľ
Príprava:
Rajčiakovú šťavu povaríme s polovicou masla, pridáme soľ a cukor a omáčku varíme, kým nezhustne. Stredne hrubé plátky žemle opečieme na druhej polovici masla. Upečené ich potrieme rajčiakovou omáčkou, na ktorú uložíme polovicu vajca uvareného nie celkom natvrdo. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame teplé.
redakcia Doma a Rada