Hrachový prívarok
10.03.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Klasický druh prívarku, ktorý sa pre typickú chuť i schopnosť zasýtiť môže stať obľúbeným jedlom celej rodiny.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200002921-8afa08afa1/betzmasitehrachovy%20privarok%20so%20zelerom_znak.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 250 g suchého hrachu
- 1 menší zeler
- soľ
- 40 g masti alebo olej
- 30 g múky
- 1 väčšia cibuľa
- mleté čierne korenie
Príprava:
Prebraný hrach namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň dáme ho variť aj s očisteným a pokrájaným zelerom. Medzitým si z tuku a múky pripravíme zápražku, v ktorej popražíme nadrobno posekanú cibuľu. Keď hrach so zelerom zmäknú, pridáme zápražku, soľ i korenie a všetko spolu povaríme. Najlepšie je tento prívarok podávať s volským okom a chlebom.
redakcia Doma a Rada