Hrachový prívarok

10.03.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Klasický druh prívarku, ktorý sa pre typickú chuť i schopnosť zasýtiť môže stať obľúbeným jedlom celej rodiny.

Ingrediencie:

  • 250 g suchého hrachu
  • 1 menší zeler
  • soľ
  • 40 g masti alebo olej
  • 30 g múky
  • 1 väčšia cibuľa
  • mleté čierne korenie

Príprava:

Prebraný hrach namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň dáme ho variť aj s očisteným a pokrájaným zelerom. Medzitým si z tuku a múky pripravíme zápražku, v ktorej popražíme nadrobno posekanú cibuľu. Keď hrach so zelerom zmäknú, pridáme zápražku, soľ i korenie a všetko spolu povaríme. Najlepšie je tento prívarok podávať s volským okom a chlebom.


redakcia Doma a Rada