Hovädzia polievka s hubami
19.07.2024
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Mäsový vývar vylepšený chuťou opražených húb.

Ingrediencie:
- 500 g hovädzieho mäsa na polievku
- 1 a ½ l vody
- cibuľa
- pór
- 100 g miešanej koreňovej zeleniny
- kúsok kelu
- soľ
- pár zrniek nového korenia
- 10 g masla alebo olej
- 40 g húb, mimo sezóny postačia aj šampiňóny
Príprava:
Umyté mäso pokrájame na menšie
kusy, v hrnci ho zalejeme studenou vodou a dáme pri miernej teplote
variť. Asi po hodine pridáme očistenú zeleninu, pór, cibuľu, kel a korenie
i soľ. Napokon vložíme do polievky šampiňóny, ktoré sme pokrájané podusili
na tuku. Polievku varíme, kým nie sú kúsky mäsa i zelenina mäkké.
redakcia Doma a Rada