Hovädzia pečeň na slanine

06.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY   Rezne z hovädzej pečene s hustou šťavou podávané s ryžou.

Ingrediencie:

  • 400 g hovädzej pečene
  • 40 g slaniny
  • 1 veľká cibuľa
  • 10 g múky
  • soľ
  • mleté čierne korenie


Príprava:

Na kocky pokrájanú a opraženú slaninu pridáme nadrobno posekanú cibuľu, ktorú necháme opiecť dosklovita. Potom pridáme pečeň pokrájanú na rezne, opečieme na oboch stranách a podlejeme vodou, okoreníme a dusíme. Keď pečeň mäkká, šťavu zahustíme hladkou múkou a ešte povaríme. A potom osolíme, inak by pečeň mohla stvrdnúť. Podávame s ryžou alebo so zemiakovým pyré a s kyslou uhorkou alebo s hlávkovým šalátom poliatym sladkokyslým nálevom.


redakcia Doma a Rada