Gaštanová saláma

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Gaštanové pyré trochu inak. Ako kompaktná roláda, ktorej nechýba ani aróma višňového likéru.

Ingrediencie:

  • 500 g gaštanového pyré
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • 50 g orechov
  • 4 lyžice višňového likéru
  • práškový cukor na posypanie


Príprava:

Najprv vymiešame maslo s cukrom práškovým i vanilkovým, s mletými orechmi i likérom a potom pridáme gaštanové pyré a vymiesime kompaktnú masu. Dosku posypeme práškovým cukrom a z gaštanovej hmoty vyformujeme roládu do tvaru podlhovastej salámy. Kto chce, môže ju poliať aj čokoládovou polevou. Sladkú salámu necháme stuhnúť v chladničke. Potom ju pokrájame a podávame ozdobenú šľahačkou.