Gaštanová saláma
30.09.2025
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Gaštanové pyré trochu inak. Ako kompaktná roláda, ktorej nechýba ani aróma višňového likéru.

Ingrediencie:
- 500 g gaštanového pyré
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 g masla
- 50 g orechov
- 4 lyžice višňového likéru
- práškový cukor na posypanie
Príprava:
Najprv vymiešame maslo s cukrom práškovým i vanilkovým, s mletými orechmi i likérom a potom pridáme gaštanové pyré a vymiesime kompaktnú masu. Dosku posypeme práškovým cukrom a z gaštanovej hmoty vyformujeme roládu do tvaru podlhovastej salámy. Kto chce, môže ju poliať aj čokoládovou polevou. Sladkú salámu necháme stuhnúť v chladničke. Potom ju pokrájame a podávame ozdobenú šľahačkou.
redakcia Doma a Rada