Fazuľkový šalát

22.03.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Zeleninový šalát môže byť dobrou voľbou pre všetkých, ktorí chcú schudnúť.

Ingrediencie:

  • 300 g zelenej fazuľky 
  • 300 g rajčiakov 
  • 200 g šalátových uhoriek 
  • 2 vajcia petržlenová vňať 
  • soľ

Nálev:

  • 80 g cibule strúčik cesnaku 
  • 20 g slnečnicového oleja 
  • 2 lyžice octu 
  • mleté čierne kore
  • nie mletá červená paprika 
  • petržlenová vňať 
  • soľ 
  • voda

Príprava:

Najprv si z posekanej cibule, cesnaku i petržlenovej vňate a všetkých ostatných ingrediencií pripravíme nálev. Potom očistenú a umytú fazuľku uvaríme v osolenej vode. Umyté neošúpané uhorky pokrájame na tenké plátky. Rajčiaky pokrájame na osminky. Uhorky, rajčiaky a fazuľku uložíme do sklenenej misy alebo niekoľkých menších misiek a zalejeme nálevom. Odložíme asi na 30 minút a pred servírovaním ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a kolieskami natvrdo uvarených vajíčok. Pre lepšie zasýtenie môžeme podávať s chlebíkom alebo pečivom, najlepšie celozrnným.


redakcia Doma a Rada