Fazuľkový šalát
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Zeleninový šalát môže byť dobrou voľbou pre všetkých, ktorí chcú schudnúť.
Ingrediencie:
- 300 g zelenej fazuľky
- 300 g rajčiakov
- 200 g šalátových uhoriek
- 2 vajcia petržlenová vňať
- soľ
Nálev:
- 80 g cibule strúčik cesnaku
- 20 g slnečnicového oleja
- 2 lyžice octu
- mleté čierne kore
- nie mletá červená paprika
- petržlenová vňať
- soľ
- voda
Príprava:
Najprv si z posekanej cibule, cesnaku i petržlenovej vňate a všetkých ostatných ingrediencií pripravíme nálev. Potom očistenú a umytú fazuľku uvaríme v osolenej vode. Umyté neošúpané uhorky pokrájame na tenké plátky. Rajčiaky pokrájame na osminky. Uhorky, rajčiaky a fazuľku uložíme do sklenenej misy alebo niekoľkých menších misiek a zalejeme nálevom. Odložíme asi na 30 minút a pred servírovaním ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a kolieskami natvrdo uvarených vajíčok. Pre lepšie zasýtenie môžeme podávať s chlebíkom alebo pečivom, najlepšie celozrnným.
redakcia Doma a Rada