Fašírky z králika
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Fašírky z králičieho mäsa upečené v alobale.
Ingrediencie:
- 400 g mäsa z králika
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- 1 strúčik cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- 1 žemľa
- mlieko
- 40 g údenej slaniny
- 1 vajce
- strúhanka
- masť alebo olej
- alobal
Príprava:
Umyté mäso z králika pokrájame a pomelieme. Osolíme ho a okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Pridáme nadrobno posekaný cesnak i cibuľu a dobre premiešame. Žemľu namočíme do trochy mlieka, vytlačíme a pridáme k mäsovej zmesi. Rovnako naškrabanú slaninu, aby fašírky neboli suché, vajce a podľa potreby strúhanky a všetko dobre zmiešame. Z pripravenej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a dáme na vymastený alobal. Každú fašírku zabalíme samostatne do alobalu, aby pri pečení nevytiekla šťava. Balíčky poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Podávame so zeleninovým prívarkom a zemiakmi.
redakcia Doma a Rada