Fašírky z králika

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY     Fašírky z králičieho mäsa upečené v alobale.

Ingrediencie:

  • 400 g mäsa z králika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 žemľa
  • mlieko
  • 40 g údenej slaniny
  • 1 vajce
  • strúhanka
  • masť alebo olej
  • alobal

Príprava:

Umyté mäso z králika pokrájame a pomelieme. Osolíme ho a okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Pridáme nadrobno posekaný cesnak i cibuľu a dobre premiešame. Žemľu namočíme do trochy mlieka, vytlačíme a pridáme k mäsovej zmesi. Rovnako naškrabanú slaninu, aby fašírky neboli suché, vajce a podľa potreby strúhanky a všetko dobre zmiešame. Z pripravenej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a dáme na vymastený alobal. Každú fašírku zabalíme samostatne do alobalu, aby pri pečení nevytiekla šťava. Balíčky poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Podávame so zeleninovým prívarkom a zemiakmi.


redakcia Doma a Rada