Dvojfarebné kocky

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Efektný zákusok pre náročných maškrtníkov, ktorý preferujú krémové sladkosti s jemnou príchuťou ovocného džemu.

Ingrediencie:

  • 300 g polohrubej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 120 ml mlieka
  • ½ balíčka kypriaceho prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice kakaa
  • ovocný džem
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • orechy a kandizované ovocie na ozdobu

Plnka:

  • 300 ml mlieka
  • 20 g krémového prášku
  • 300g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 30 g orieškov
  • 30 jahodového džemu

Príprava:

Ručným šľahačom najprv vymiešame práškový a vanilkový cukor spolu s vajcami a olejom. Potom na trikrát pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a po každý raz premiešame. Napokon pridáme kakao. Cesto prilejeme na dva menšie plechy vystlané papierom na pečenie a korpusy v predhriatej rúre upečieme. Po vychladnutí povrch potrieme ovocným džemom a na jeden navrstvíme orieškovú a a na druhý jahodovú plnku. V chladničke necháme stuhnúť a potom zákusok nakrájame na kocky. Na každú nastriekame kopček šľahačky a položíme oriešok alebo kandizované ovocie. Plnku si pripravíme tak, že časť mlieka dáme variť. Keď vrie, prilejeme krémový prášok rozmiešaný v troche studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame a potom doň postupne pridávame vychladnutý krém. Vymiešame dopenista a rozdelíme na dva polovice. Do jednej zamiešame zomleté oriešky a do druhej trochu zriedený jahodový džem.


redakcia Doma a Rada