Dvojfarebné kocky
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Efektný zákusok pre náročných maškrtníkov, ktorý preferujú krémové sladkosti s jemnou príchuťou ovocného džemu.
Ingrediencie:
- 300 g polohrubej múky
- 300 g práškového cukru
- 5 vajec
- 120 ml mlieka
- ½ balíčka kypriaceho prášku
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice kakaa
- ovocný džem
- 150 ml smotany na šľahanie
- orechy a kandizované ovocie na ozdobu
Plnka:
- 300 ml mlieka
- 20 g krémového prášku
- 300g masla
- 200 g práškového cukru
- 30 g orieškov
- 30 jahodového džemu
Príprava:
Ručným šľahačom najprv vymiešame práškový a vanilkový cukor spolu s vajcami a olejom. Potom na trikrát pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a po každý raz premiešame. Napokon pridáme kakao. Cesto prilejeme na dva menšie plechy vystlané papierom na pečenie a korpusy v predhriatej rúre upečieme. Po vychladnutí povrch potrieme ovocným džemom a na jeden navrstvíme orieškovú a a na druhý jahodovú plnku. V chladničke necháme stuhnúť a potom zákusok nakrájame na kocky. Na každú nastriekame kopček šľahačky a položíme oriešok alebo kandizované ovocie. Plnku si pripravíme tak, že časť mlieka dáme variť. Keď vrie, prilejeme krémový prášok rozmiešaný v troche studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame a potom doň postupne pridávame vychladnutý krém. Vymiešame dopenista a rozdelíme na dva polovice. Do jednej zamiešame zomleté oriešky a do druhej trochu zriedený jahodový džem.
redakcia Doma a Rada