Diviačie rezne v tlakovom hrnci

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Divina dusená vo vlastnej šťave a vylepšená praženou slaninou.

Ingrediencie:

  • 500 g diviačieho mäsa
  • mleté čierne a biele korenie
  • hladká múka
  • 40 g masti
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžička papriky
  • 30 g údenej slaniny

Príprava:

Mäso umyjeme, utierkou poutierame, pokrájame na plátky a vyklepeme. Potom rezne posolíme, posypeme mletým čiernym i bielym korením a obalíme v múke. Plátky mäsa na rozpálenej masti opečieme z oboch strán a vyberieme. V masti potom opražíme dosklovita pokrájanú cibuľu, posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, pridáme opečené plátky mäsa, podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a dusíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Na udusené mäso vo vlastnej šťave vylejeme opraženú slaninu a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi a zeleninovým prívarkom.


redakcia Doma a Rada