Diviačie rezne v tlakovom hrnci
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Divina dusená vo vlastnej šťave a vylepšená praženou slaninou.
Ingrediencie:
- 500 g diviačieho mäsa
- mleté čierne a biele korenie
- hladká múka
- 40 g masti
- 1 veľká cibuľa
- 1 lyžička papriky
- 30 g údenej slaniny
Príprava:
Mäso umyjeme, utierkou poutierame, pokrájame na plátky
a vyklepeme. Potom rezne posolíme, posypeme mletým čiernym i bielym
korením a obalíme v múke. Plátky mäsa na rozpálenej masti opečieme
z oboch strán a vyberieme. V masti potom opražíme dosklovita
pokrájanú cibuľu, posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, pridáme
opečené plátky mäsa, podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a dusíme. Údenú
slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Na udusené mäso vo vlastnej šťave
vylejeme opraženú slaninu a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame so
zemiakmi a zeleninovým prívarkom.
redakcia Doma a Rada