Divá kačica pečená
20.02.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Divá kačka chutí výborne pečená podávaná s dusenou červenou kapustou zemiakmi.
Ingrediencie:
- 1 divá kačica
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- 100 g masla
Príprava:
Kačicu očistíme z peria, vypitveme, nohy, krk s hlavou a krídla odrežeme (môžeme použiť na prípravu chutného vývaru) a necháme niekoľko hodín odležať na chladnom mieste. Potom kačicu umyjeme, zvnútra i zvonku osolíme, okoreníme a posypeme majoránkou. Dáme na pekáč, polejeme maslom a podlejeme vodou. V rúre dusíme najprv zakrytú a potom odokrytú za častého polievania dopečieme domäkka. Podávame s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou alebo kapustovým šalátom.
redakcia Doma a Rada