Divá kačica pečená

20.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Divá kačka chutí výborne pečená podávaná s dusenou červenou kapustou zemiakmi.

Ingrediencie:

  • 1 divá kačica
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • 100 g masla

Príprava:

Kačicu očistíme z peria, vypitveme, nohy, krk s hlavou a krídla odrežeme (môžeme použiť na prípravu chutného vývaru) a necháme niekoľko hodín odležať na chladnom mieste. Potom kačicu umyjeme, zvnútra i zvonku osolíme, okoreníme a posypeme majoránkou. Dáme na pekáč, polejeme maslom a podlejeme vodou. V rúre dusíme najprv zakrytú a potom odokrytú za častého polievania dopečieme domäkka. Podávame s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou alebo kapustovým šalátom.


redakcia Doma a Rada