Debrecínske bravčové karé

06.05.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Chutné plátky duseného karé zaujímavé aj pre údenú chuť debrecínskych párkov.

Ingrediencie:

  • 350 g bravčového karé 
  • 100 g debrecínskych párkov 
  • 3 lyžice oleja 
  • 2 cibule 
  • 3 lyžičky hladkej múky 
  • mletá červená paprika 
  • mleté čierne korenie 
  • soľ

Príprava:

Do bravčového mäsa urobíme pomocou noža pozdĺž vlákien dva otvory, do ktorých zasunieme debrecínske párky. Otvor zašijeme a mäso opečieme sprudka zo všetkých strán na oleji. Potom ho vyberieme a na rovnakom tuku opražíme pokrájanú cibule, pridáme zvyšok na kolieska pokrájaných debrecínskych párkov, červenú papriku, čierne korenie, soľ, trochu vody a opečený kus plneného mäsa. Dusíme ho domäkka, ak treba, podlievame vodou. Hotové mäso vyberieme, niť odstránime a priečne cez vlákno ho pokrájame ho na plátky. Podávame poliate hustou šťavou a ako príloha je vhodná rovnako tarhoňa ako halušky, knedľa alebo ryža.


redakcia Doma a Rada