Debrecínske bravčové karé
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Chutné plátky duseného karé zaujímavé aj pre údenú chuť debrecínskych párkov.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200004439-7fe827fe85/debrecin%20brav%C4%8Dove%20kare_znak-4.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 350 g bravčového karé
- 100 g debrecínskych párkov
- 3 lyžice oleja
- 2 cibule
- 3 lyžičky hladkej múky
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Do bravčového mäsa urobíme pomocou noža pozdĺž vlákien dva otvory, do ktorých zasunieme debrecínske párky. Otvor zašijeme a mäso opečieme sprudka zo všetkých strán na oleji. Potom ho vyberieme a na rovnakom tuku opražíme pokrájanú cibule, pridáme zvyšok na kolieska pokrájaných debrecínskych párkov, červenú papriku, čierne korenie, soľ, trochu vody a opečený kus plneného mäsa. Dusíme ho domäkka, ak treba, podlievame vodou. Hotové mäso vyberieme, niť odstránime a priečne cez vlákno ho pokrájame ho na plátky. Podávame poliate hustou šťavou a ako príloha je vhodná rovnako tarhoňa ako halušky, knedľa alebo ryža.
redakcia Doma a Rada