Čokoládový chlebíček

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Nenáročný zákusok s čokoládovou príchuťou. Konečnú verziu ovplyvní vkus hostiteľa a jeho zásoby ovocia.

Ingrediencie:

  • 100 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 100 g čokolády
  • 60 g mandlí
  • 3 vajcia
  • 50 g hrubej múky
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • 40 g posekaných mandlí
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • sezónne ovocie

Príprava:

Maslo, cukor a čokoládu trochu zohrejeme a spolu vymiešame. Pridáme zomleté mandle, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom za stáleho miešania pridáme žĺtky, tuhý sneh ušľahaný z 3 bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva, posekané mandle a všetko zľahka premiešame. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíčkovej formy a vo vyhriatej rúre pomaly upečieme. Vychladnutý chlebík vyklopíme z formy a pokrájame na plátky. Tie potrieme vrstvou šľahačky a ozdobíme kúskami ovocia.


redakcia Doma a Rada