Čínska pochúťka

19.05.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Bravčový rezeň ako verzia čínskej kuchyne – v syrovom obale a s príchuťou kari.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové rezne
  • soľ
  • 1 vajce
  • trochu hladkej múky
  • 120 syra
  • olej
  • šľahačka
  • mleté čierne korenie
  • kečup
  • ryža
  • kari korenie

Príprava:

Najskôr dáme variť trochu osolenú ryžu v dvojnásobnom množstve vody. Asi po 10 minútach primiešame kari korenie a ryžu necháme dôjsť v mierne rozohriatej rúre. Mäso naklepeme, osolíme a obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a napokon v strúhanom syre. Obalené rezne vypražíme v horúcom oleji. Medzitým si premiešame šľahačku s trochou čierneho korenia a kečupu a vyšľaháme. Rezne podávame s kôpkou ochutenej šľahačky a s porciou ryže, vhodnou prílohou je aj sezónny zeleninový šalát.


redakcia Doma a Rada