Cibuľová polievka
08.05.2024
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Tradičná polievka známa pre jednoduchosť základnej potraviny vari v celom svete má čo ponúknuť aj skutočnému gurmánovi.
Ingrediencie:
- 1 a ½ l mäsového alebo zeleninového vývaru
- 8 cibúľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica octu
- 3 lyžice oleja
- soľ
- pažítka alebo petržlenová vňať
- opražené plátky sendviča alebo žemle
- strúhaný tvrdý syr
Príprava:
Cibuľu olúpeme, jemne pokrájame
a opražíme na miernom ohni dozlatista. Potom ju osolíme, okoreníme a
zalejeme vývarom. Varíme asi 20 až 30 minút, až sa cibuľa rozvarí. Polievku
precedíme, ochutíme octom a pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Polievku
podávame s opraženými plátkami sendviča alebo žemle, ktoré pred ponorením
posypeme strúhaným syrom.
redakcia Doma a Rada