Cibuľová polievka

08.05.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Tradičná polievka známa pre jednoduchosť základnej potraviny vari v celom svete má čo ponúknuť aj skutočnému gurmánovi.

Ingrediencie:

  • 1 a ½ l mäsového alebo zeleninového vývaru
  • 8 cibúľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica octu
  • 3 lyžice oleja
  • soľ
  • pažítka alebo petržlenová vňať
  • opražené plátky sendviča alebo žemle
  • strúhaný tvrdý syr

Príprava:

Cibuľu olúpeme, jemne pokrájame a opražíme na miernom ohni dozlatista. Potom ju osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Varíme asi 20 až 30 minút, až sa cibuľa rozvarí. Polievku precedíme, ochutíme octom a pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Polievku podávame s opraženými plátkami sendviča alebo žemle, ktoré pred ponorením posypeme strúhaným syrom.


redakcia Doma a Rada