Chrenová nátierka

14.05.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Absolútna vitamínová bomba, ktorá sa výborne hodí aj pre obdobie blížiacej sa jarnej únavy.

Ingrediencie:

  • 3 väčšie karotky
  • 1 menší zeler
  • 2 väčšie jablká
  • 150 g majonézy alebo hustej pochúťkovej smotany
  • 50 g chrenu
  • soľ
  • práškový cukor
  • citrón

Príprava:

Karotku, zeler, jablká i chren ošúpeme a postrúhame najemno, jedine jablká na hrubšie. Do zmesi primiešame majonézu alebo hustú smotanu a pridáme citrónovú šťavu, postrúhanú citrónovú kôru, a trochu cukru a soli. Premiešame, necháme trochu postáť, aby sa chute prepojili a podávame s pokrájanou bagetou.


redakcia Doma a Rada