Čajový tip na chladné dni
VARENIE - SPRÁVNA VÝŽIVA Drobnosti nám zlepšujú život. Určite ho nemenia od základov, ale robia krajším a príjemnejším. K podobným tipom patrí aj zvýšenie zdravotných plusov pre zdravie i chuťových vlastností čaju.

Poznáme to dobre teraz v chladnejších mesiacoch všetci. Vrátime sa z nevľúdneho exteriéru a potrebujeme dodať organizmu teplo. Okrem teplej deky sa osvedčila aj šálka horúceho čaju. Skúsme si však doň okrem lyžičky cukru pridať aj za polievkovú lyžicu sušených brusníc. Prípadne aj dve. Po chvíli ovocie v horúcej tekutine napučí a zmäkne. A potom si už môžeme vychutnávať zaujímavé prepojenie chutí, usrkávať teplý čajík a maškrtiť na sladučkých plodoch brusníc. Rovnako sa však môžeme rozhodnúť aj pre sušené hrozienka, prípadne maliny, jahody, pokrájané sušené slivky alebo aj drobnejšie kúsky exotického ovocia. Takýto čaj vás nielen perfektne prehreje, ale aj trochu zasýti a najmä rozexpeduje množstvo vitamínov v organizme.
TIPY:
- Takto dochutiť sa dá čaj čierny i bylinkový, či už preferujeme šípkový alebo zázvorový.
- Sušené ovocie je sladké, nemusíme preto do šálky nasypať toľko cukru ako zvyčajne a dokonca ho môžeme vynechať úplne.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com