Bratislavská hovädzia pečienka
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Bravčové v sladkokyslej omáčke so zeleninou na bratislavský spôsob je overená klasika.

Ingrediencie:
- 500 g hovädzieho stehna
- soľ
- 3 lyžice oleja alebo masti
- 1 cibuľa
- 70 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler)
- bobkový list
- citrónová kôra a šťava
- kyslá uhorka
- 30 g sterilizovaného zeleného hrášku
- 250 ml kyslej smotany
- 2 lyžice hladkej múky
- 5 zrniek nového a čierneho korenia
Príprava:
Mäso opečieme na oleji alebo na masti, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a necháme ju speniť. Potom pridáme aj bobkový list, korenie a kúsok citrónovej kôry a mäso podlejeme a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky a ešte trochu povaríme. Omáčku potom cez husté sito pretrieme a pridáme do nej na rezance pokrájanú a na oleji podusenú mrkvu a zeler a tiež hrášok a nakrájanú kyslú uhorku i rozporcované mäso. Omáčku napokon dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s knedľou alebo s varenou cestovinou.
redakcia Doma a Rada