Bonbóny s ananásom

02.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Sladké jednohubky, ktorým nikto neodolá. Stačí len vymenovať použité ingrediencie – ananás, čokoláda, lieskové oriešky.

Ingrediencie:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 4 lyžice vody
  • 150 g lieskových orieškov
  • 120 g čokolády
  • 2 lyžice rumu
  • pár plátkov čerstvého alebo zaváraného ananásu

Príprava:

Ako prvé dáme zovrieť vodu s cukrom, potom pridáme polovicu postrúhanej čokolády, mleté oriešky a rum. Zmes dobre premiešame, mal by byť dostatočne hutná, aby sme s ňou mohli pracovať. Z cesta odoberieme vždy kúsok, urobíme z neho guľku a tú obalíme vo zvyšku strúhanej čokolády. Do každej zatlačíme kúsok ananásu a hotový bonbón uložíme do papierovej mištičky.


redakcia Doma a Rada