Bonbóny s ananásom
02.03.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Sladké jednohubky, ktorým nikto neodolá. Stačí len vymenovať použité ingrediencie – ananás, čokoláda, lieskové oriešky.
Ingrediencie:
- 100 g kryštálového cukru
- 4 lyžice vody
- 150 g lieskových orieškov
- 120 g čokolády
- 2 lyžice rumu
- pár plátkov čerstvého alebo zaváraného ananásu
Príprava:
Ako prvé dáme zovrieť vodu s cukrom, potom pridáme polovicu postrúhanej čokolády, mleté oriešky a rum. Zmes dobre premiešame, mal by byť dostatočne hutná, aby sme s ňou mohli pracovať. Z cesta odoberieme vždy kúsok, urobíme z neho guľku a tú obalíme vo zvyšku strúhanej čokolády. Do každej zatlačíme kúsok ananásu a hotový bonbón uložíme do papierovej mištičky.
redakcia Doma a Rada