Baranina na divoko s vínom

20.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Dusená baranina dochutená hrozienkami, mandľami, perníkom a ríbezľovým lekvárom.

Ingrediencie:

  • 400 g baranieho stehna
  • 20g údenej slanina
  • soľ
  • 40 g masti
  • vývar
  • 100 ml bieleho vína
  • 20 g hrozienok
  • 20 olúpaných mandlí
  • 30 g strúhaného perníka
  • 1 lyžica ríbezľového lekváru

Príprava:

Baranie mäso dobre umyjeme, prešpikujeme slaninou, posolíme a na horúcej masti z každej strany opečieme. Potom mäso dusíme pod pokrievkou vo vlastnej šťave, kým sa nepripečie na vlastnú masť. Vtedy ho podlejeme vývarom a vínom, pridáme očistené hrozienka i olúpané a pomleté mandle a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme na zahustenie šťavy postrúhaný perník a do dochutenie ríbezľový lekvár a ešte trochu povaríme. Podávame s dusenou ryžou.


redakcia Doma a Rada