Baranina na divoko s vínom
20.02.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Dusená baranina dochutená hrozienkami, mandľami, perníkom a ríbezľovým lekvárom.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200001781-bdcaebdcb0/baranina_na_divoko_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 400 g baranieho stehna
- 20g údenej slanina
- soľ
- 40 g masti
- vývar
- 100 ml bieleho vína
- 20 g hrozienok
- 20 olúpaných mandlí
- 30 g strúhaného perníka
- 1 lyžica ríbezľového lekváru
Príprava:
Baranie mäso dobre umyjeme, prešpikujeme slaninou, posolíme a na horúcej masti z každej strany opečieme. Potom mäso dusíme pod pokrievkou vo vlastnej šťave, kým sa nepripečie na vlastnú masť. Vtedy ho podlejeme vývarom a vínom, pridáme očistené hrozienka i olúpané a pomleté mandle a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme na zahustenie šťavy postrúhaný perník a do dochutenie ríbezľový lekvár a ešte trochu povaríme. Podávame s dusenou ryžou.
redakcia Doma a Rada