Banánová omeleta

20.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Omeleta, v ktorej nechýbajú banány, čokoláda ani šľahačka. Viac už naozaj netreba.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 1 banán
  • 70 g práškového cukru
  • 50 g polohrubej múky
  • 20 g hladkej múky
  • 20 g masla
  • šľahačka
  • 20 g čokolády
  • pol balíčka vanilkového cukru
  • lyžička rumu

Príprava:

Banán zbavený šupky nakrájame na tenké plátky, ktoré vložíme do misy, posypeme trochou práškového i vanilkovým cukrom a pokvapkáme rumom. Premiešame a takto ochutený banán uložíme do chladničky. Z vajec, cukru a múky vymiešame piškótové cesto, ktoré rozotrieme na panvicu vymastenú maslom a vysypanú múkou. V prehriatej rúre upečieme. Hotovú omeletu dáme na väčší tanier, doprostred navŕšime ochutený banán. Potom omeletu prehneme napoly, posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme šľahačkou a niekoľkými kolieskami banánu.


redakcia Doma a Rada