Banánová omeleta
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Omeleta, v ktorej nechýbajú banány, čokoláda ani šľahačka. Viac už naozaj netreba.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 1 banán
- 70 g práškového cukru
- 50 g polohrubej múky
- 20 g hladkej múky
- 20 g masla
- šľahačka
- 20 g čokolády
- pol balíčka vanilkového cukru
- lyžička rumu
Príprava:
Banán zbavený šupky nakrájame na tenké plátky, ktoré vložíme do misy, posypeme trochou práškového i vanilkovým cukrom a pokvapkáme rumom. Premiešame a takto ochutený banán uložíme do chladničky. Z vajec, cukru a múky vymiešame piškótové cesto, ktoré rozotrieme na panvicu vymastenú maslom a vysypanú múkou. V prehriatej rúre upečieme. Hotovú omeletu dáme na väčší tanier, doprostred navŕšime ochutený banán. Potom omeletu prehneme napoly, posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme šľahačkou a niekoľkými kolieskami banánu.
redakcia Doma a Rada