Balkánsky syr nemusíte kupovať
VARENIE - RADY Z KUCHYNE Zvyknete si pripravovať recepty balkánskej, talianskej a gréckej kuchyne, v ktorých často dominuje slaný syr feta? Potom vás potešíme jednoduchým receptom na túto mliečnu potravinu.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200003715-905c2905c4/freepik%20balk%C3%A1nsky%20syr.jpeg?ph=65bad9d253)
Nepotrebujete žiadne špeciálne prísady, stačí pol kila tvrdšieho tvarohu, voda a soľ, najlepšie morská. Nie je nič ľahšie, zvládne to aj začiatočník. Len si prevaríte vodu so soľou (na 2 litre 100 g) a necháte ju vychladnúť. Potom tvarohové bochníčky vložíte do hlbšej plastovej nádoby a zalejete slaným nálevom. Nádobu dobre uzavretú treba uložiť do chladničky. Po 4 dňoch máte k dispozícii balkánsky syr s typicky slanou príchuťou.
TIP: Okrem zapečených pokrmov, slaných koláčov či pizze je slaný syr výborný aj na dochutenie zeleninových šalátov a na posypanie omeliet, cestovín a paradajkovej polievky.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com